Ontdek de kracht van digitalisering door uw bedrijfsprocessen te automatiseren.

Proces automatisering, ofwel het volledig laten uitvoeren van bepaalde processen of taken binnen een bedrijf, is dé manier om te zorgen voor een efficiënte bedrijfsvoering. Het automatiseren van bedrijfsprocessen wordt gedaan met behulp van IT en zorgt voor digitalisering binnen bedrijven.

Met ons automatiseringsteam helpen we ZZP’ers en MKB ondernemers meer plezier uit hun werk te halen door repetitieve taken te automatiseren. Tevens zorgt automatisering van bedrijfsprocessen vaak voor besparing van (personeels)kosten, een hogere omzet en/of een toename in klanttevredenheid.

STAPPENPLAN AUTOMATISERING

Zo gaan wij aan de slag voor u

Stap 1

Het in kaart brengen van bedrijfsprocessen

Stap 3

Prioriteren van automatiseerbare taken

Stap 2

Analyseren van automatiseerbare taken

Stap 4

Ons aan het werk zetten

Stap 1 - Het in kaart brengen van bedrijfsprocessen

Allereerst is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de bedrijfsprocessen binnen uw bedrijf. Natuurlijk kan het zijn dat u al een proces op het oog hebt dat u zou willen automatiseren, maar het in kaart brengen van alle processen binnen uw bedrijf kan leiden tot nieuwe inzichten.

Stap 2 - Analyseren van automatiseerbare taken

Aan de hand van het opgestelde overzicht van uw bedrijfsprocessen kunt u bekijken welke taken handmatig worden uitgevoerd en/of worden ondersteund door software. U kunt taken die goed te automatiseren zijn vaak herkennen aan hun repetitieve en tijdsintensieve karakter.

Stap 3 - Prioriteren van automatiseerbare taken

Nadat alle automatiseerbare taken in kaart zijn gebracht is het belangrijk om deze taken te prioriteren. Vaak kiezen bedrijven ervoor om te beginnen met het automatiseren van hun meest tijdsintensieve proces zoals het offerte- of het factureringsproces, en om na verloop van tijd minder tijdsintensieve processen (bijvoorbeeld de urenregistratie) te automatiseren.

Stap 4 - Ons aan het werk zetten

Vrijblijvend kijken we met u mee naar uw bedrijfsprocessen. Met onze technische kennis en ervaring op gebied van proces automatisering binnen het MKB, weten we u op weg te helpen naar een efficiëntere bedrijfsvoering. Na een oriënterend gesprek bieden wij een vrijblijvend projectvoorstel aan die in lijn is met uw wensen op gebied van automatisering. U kunt hier contact met ons opnemen.

Processen die al vaak door ons zijn geautomatiseerd

Offerteproces

Door de variabelen te raadplegen die bedrijven gebruiken bij het opstellen van offertes, kan een offerte gemakkelijk automatisch opgesteld worden. Dit zorgt ervoor dat uw (toekomstige) klant sneller een gepersonaliseerde offerte toegezonden krijgt, en u deze tijdrovende klus niet meer hoeft uit te voeren.

Door het offerteproces te koppelen aan het CRM systeem krijgt u tevens beter inzicht in (toekomstige) deals, en kunt u beter inspelen op de behoeftes van klanten. Bekijk hier hoe we het offerteproces van een van onze klanten hebben geautomatiseerd.

Factureringsproces

Zowel voor de leverancier van goederen of diensten als voor zijn klanten is de verwerking van facturen een tijdrovende taak, zeker als dit nog wordt gedaan middels Excel of Word.

Automatisering van het factureringsproces zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar voorkomt ook fouten in het opstellen van de facturen.

CRM activiteiten

Het is geen geheim dat een op maat gemaakt CRM systeem met slimme functionaliteiten toegang geeft tot het optimaliseren van klantrelaties. Bedrijven met een eigen CRM systeem zijn behendiger in “upselling” omdat ze alle gegevens van hun klanten overzichtelijk kunnen inzien. Tevens vindt er door het systeem efficiëntere communicatie plaats.

Een CRM systeem op maat hoeft niet duur te zijn. Neem voor de mogelijkheden en kosten hiervan contact met ons op.

Urenregistratie

Maatwerk urenregistratie software is makkelijk te koppelen aan andere (software)platformen, en zorgt ervoor dat het registreren van uren gebruiksvriendelijker en efficiënter kan dan met standaardoplossingen.

Kilometerregistratie

Het doen van de kilometerregistratie wordt door werknemers vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Een op maat gemaakte kilometerregistratie app registreert onder andere uw privé en zakelijk gereden kilometers, geeft handige verkeersgerelateerde informatie en rapporteert en verzendt alle gegevens rondom het rijden.

Laten we praten over de digitalisering binnen uw bedrijf.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Fred van der Weijde

Co-founder ITR Connect

"Onze missie om bedrijven zoals die van u te ontzien van IT-vraagstukken. Hierdoor kunt u blijven focussen op uw kernactiviteiten. Neem vrijblijvend contact op als u benieuwd bent naar wat wij voor u kunnen betekenen."

Stuur ons een bericht.